mobile-logo


Înscriere Facebook-f Instagram Youtube

Ce înseamnă un deceniu pentru fiecare? O efemeridă ar răspunde că e (aproape) o eternitate, o veveriță ar spune că-i o viață întreagă! Părintele unui copil de 10 ani ar zâmbi și ar ofta în același timp, rememorând câte și mai câte s-au petrecut fiind părtași la creșterea puiului de om. Iar un copil de 10 ani și-ar vedea vârsta ca pe ceva special: prima apariție a prefixului – dovada că a crescut.

 

Vă aduceți aminte de ziua în care ați împlinit 10 ani? Dacă închideți ochii și vă duceți în acel moment, ce simțiți? Iar inima voastră cât a crescut când copilul dumneavoastră a făcut 10 ani? Sau cum credeți că va fi când va crește atât de mare?

 

Aletheea a trecut și ea la prima vârstă de două cifre! Și e fericită! S-a făcut mare! Își aduce și ea aminte cum, în septembrie 2014, și-a început călătoria având 17 elevi și 25 de profesori. Iar acum e atât de mare, încât cuprinde cu brațele ei (ce se doresc protectoare) 340 de copii și o echipă de peste 100 de colegi!

 

Aletheea se gândește la zeița ei ocrotitoare – Aletheia – cea Relevatoare de sens, de înțelepciune, de adevăr – și îi mulțumește că a ținut-o de mână la fiecare pas. Zece! Unde ne mai poartă gândul când auzim cifra asta magică? Sigur vă gândiți la nota 10, care știm ce însemnătate are, dar să lăsăm un pic notele de-o parte și să ne gândim la inimă și la minte. Zece e și decalogul – legile inimii și ale minții pe care le poate avea fiecare dintre noi.

 

Zece! Pe noi acest număr ne-a inspirat să creăm programul educațional Aletheea de 10 dedicat profesorilor și specialiștilor în educație din întreaga țară. Vom organiza ateliere practice, dar și Conferința Aletheea, acestea fiind susținute de profesorii noștri. Și cum 10 vine în continuarea lui 9, vom relua seria evenimentelor Aletheea 9. Anul școlar trecut a fost unul în care s-a dovedit că școala poate fi un loc de aducere laolaltă a părinților, profesorilor, copiilor, prietenilor și oamenilor inspirați de cultură și educație.

 

Iar noi nu ne oprim aici! Anul acesta vom da startul multor surprize, evenimente și activități care să ne rămână în gând și suflet pentru următorii 10 ani!

 

Cu prietenie,
Mona Mușat
Fondator Aletheea

Comments are closed.