Consilierea educațională și orientarea școlară

Într-o lume tot mai imprevizibilă, imaginarea unui viitor posibil și probabil poate reprezenta o reală provocare pentru oricine. Acest lucru poate crea confuzie atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Într-o lume imprevizibilă e necesar să te poți baza pe propriile resurse emoționale, afective și cognitive pentru a putea face față provocărilor și pentru a dezvolta o autonomie ridicată.

Astfel, apreciem faptul că e necesar să punem accent pe componenta psiho-emoțională considerând că acesta este un pilon important în procesul nostru educațional.

În această privință, consilierii școlari din cadrul echipei Aletheea sprijină procesul de autocunoaștere și dezvoltarea unei  atitudini pozitive a elevilor față de propria persoană, de școală și învățare, de familie și comunitatea din care fac parte, contribuind astfel la crearea unui mediu de învățare sigur, echilibrat, motivant și atractiv pentru copii.

Totodată, prin departamentul de consiliere și orientare școlară susținem copiii să facă alegeri conștiente, informate, în acord cu propriile lor nevoi și dorințe, pentru a avea un parcurs cât mai bun în viitor.

Promovând valorile școlii și punând accent pe echilibrul emoțional al copiilor, consilierii Aletheea urmăresc: