Bune practici

Un rol important pe care Școala Aletheea și l-a asumat încă de la deschidere este cel de responsabilitate socială, pentru îmbunătățirea calității educației oferite copiilor din România.

Oferim bune practici pentru alți profesori prin programul profesional Aletheea (de) 10 și ne implicăm în sprijinirea unor școli din zonele cele mai defavorizate ale țării. 

Dorința noastră este aceea de a contribui la dezvoltarea comunității educaționale românești.

Schimb de experiență

Profesorii și consilierii Aletheea sunt furnizori de bune practici pentru numeroase alte cadre didactice, prin transmiterea de resurse practice și instrumente de lucru cu copiii, astfel:

  • Prin schimburi de experiență: peste 700 de profesori au învățat de la noi, vizitând școala și asistând la ore în cadrul Școlii Aletheea;
  • Prin organizarea Conferinței anuale dedicate profesorilor, parte din programul profesional Aletheea de 10: peste 800 de profesori și alți specialiști în educație au participat la atelierele susținute de profesorii și partenerii noștri.

Programul „Școli pereche”

Programul demarat de noi a adus în parteneriat cu Aletheea zeci de astfel de unități din zone rurale.

Proiectul presupune colaborarea îndeaproape cu copiii și profesorii școlilor partenere și constă în activități de cunoaștere, învățare împreună, vizite reciproce, training pentru medierea potențialelor conflicte, sesiuni cu consilierii noștri școlari, precum și sprijinirea unor cazuri sociale, astfel încât copiii din familii defavorizate să fie încurajați să meargă la școală.

În timpul vacanțelor de vară, numeroși profesori Aletheea asigură prin voluntariat trainingul profesorilor din aceste zone și lucrează direct cu grupuri de copii, pentru a-i încuraja să frecventeze grădinița și școala.

Peste 500 de copii din comunități defavorizate au beneficiat până acum de suportul profesorilor.