Campusul școlar ​

Cadru prietenos și sigur, care stimulează comunicarea

Oferim un mediu bogat din punct de vedere vizual, distractiv şi surprinzător, săli de clasă spaţioase, luminoase și pline de culoare, spații special dedicate pentru arte vizuale, activități STEM, teatru și muzică.

Înainte ca Şcoala Aletheea să îşi găsească întruchiparea în proiectele arhitectului, ea a fost imaginată ca un mediu deschis şi stimulator, care să încurajeze elevii să exploreze şi să participe, să le faciliteze atât lor, cât şi profesorilor, desfăşurarea activităţilor de învăţare. Construită pe un teren generos din nordul Bucureștiului, într-o zonă curată și liniștită, clădirea a fost proiectată împreună cu un arhitect specializat în construcția de școli, pentru a crea un spaţiu în care mediul fizic poate sprijini procesul de învăţare.

Pe măsură ce copilul creşte, învață în moduri diferite, iar mediul fizic al şcolii reflectă această caracteristică prin:

Dotările școlii Aletheea​​

14 săli de clasă ciclul primar
8 săli de clasă ciclul gimnazial
Sală de muzică
Săli de arte
Laborator IT
Laborator de fizică
Laborator de chimie
Laborator de geografie
Laborator de biologie
Laboratoare de limbi străine
Bibliotecă
Sală de sport multifuncțională
Cabinet medical
Sală multimedia
Sală de mese

Plină de culoare și imaginație

Copiii învață în săli de curs şi spaţii comune pline de culoare şi imaginaţie. Proiectat pentru a stârni curiozitatea și pentru a facilita înțelegerea, acest mediu îi va determina, în mod natural, pe elevi, să îşi facă publice realizările.

Grădinile din dreptul sălilor de clasă destinate ciclului primar sunt o prelungire a spațiilor de învățare. În generozitatea spațiului verde, copiii pot explora subiecte specifice științelor, dar se pot și juca sau relaxa.

Şcoala Aletheea este amplasată pe un teren cu o suprafață de 6.500 mp, din care 3.000 mp reprezintă clădirea şcolii, restul fiind spaţii verzi, teren de baschet şi de fotbal exterior (cu suprafaţă de gazon natural), spaţii de joacă şi de recreere şi parcare amenajată.