Ziua Tatălui se celebrează, începând cu anul 2010, în cea de-a doua duminică a lunii mai. Astăzi avem un bun prilej să ne exprimăm aprecierea față de figurile paterne din viața noastră, cărora le datorăm atât de multe. La Aletheea, am sărbătorit evenimentul la școală, dedicând tăticilor din comunitatea noastră o după-amiază plină de surprize, jocuri și multe dovezi de iubire.
Despre rolul tatălui în familie se pot scrie pagini întregi. El este cel care devine modelul copilului, cel care îl învață pe cel mic să fie autonom, încrezător în forțele proprii, puternic și ambițios. Dezvoltarea psiho-emoțională se bazează într-o mare măsură pe prezența activă și implicarea tatălui în relația cu copilul. Sunt atât de multe motive pentru care trebuie să le fim recunoscători taților, iar Ziua Tatălui este prilejul perfect să le spunem cât sunt de importanți pentru noi.
Am profitat și noi de această ocazie minunată de a-i sărbători și am pregătit, împreună cu elevii Aletheea, o după-amiază dedicată taților, fără a le uita nici pe mămici. Iată cum am sărbătorit acest frumos eveniment!
VEZI GALERIA FOTO
Scrisorile de apreciere și 100 de cuvinte pentru mame
Am constatat cu bucurie că tăticii din comunitatea Aletheea au răspuns prompt invitației noastre și au lăsat totul deoparte pentru a ne fi alături. Pornind de la această dovadă de iubire pentru copiii lor, i-am adunat în clase și i-am ajutat să vadă cât de mult îi iubesc și îi apreciază cei mici pentru tot ceea ce sunt.
Copiii au pregătit scrisori de apreciere pentru tatăl lor, cu mesaje simple, dar sincere și încărcate de emoție. Dintr-o dată, sălile de clasă au fost martorele unor momente pe care le-am privi la nesfârșit: bărbați puternici și impunători, cu ochii umeziți și zâmbitori, promițându-le copiilor că le vor fi alături necondiționat.
Am văzut îmbrățișări strânse printre mărturisirile pline de iubire și multă fericire de la mic, la mare.
Copiii de la clasa a 4-a și-au însoțit scrisorile cu câte un material video în care și-au mărturisit iubirea și recunoștința.
A urmat apoi un exercițiu de echipă, în care copiii, împreună cu tatăl lor, au scris 100 de cuvinte dedicate mamei.
Sandvișuri haioase
Și pentru că dragostea trece de multe ori prin stomac, chiar și cea paternă, copiii de la clasele pregătitoare și-au invitat tăticii în sala de mese, pentru a pregăti împreună cele mai haioase sandvișuri din lume. S-au distrat atât de bine, încât și-au promis că vor repeta acasă sesiunea de fun cooking cât se poate de des.
Baschet, fotbal, șah și arte cu de toate
După momentele emoționante, a urmat distracția ca-n copilărie. Tăticii și-au luat echipamentul sportiv și au dat startul meciurilor de baschet, fotbal sau șah, după preferinte.
Am avut și un atelier de artă pentru doritori, în care tăticii și-au exersat talentul la pictură alături de copii. Imaginea de mai jos exprimă perfect bucuria copiilor când primesc în dar timp de calitate de la tata:
Indiferent de forma în care ne manifestăm iubirea și recunoștința față de tata, este important să o facem. Ziua Tatălui ne dezvăluie, an de an, câtă nevoie au tații noștri să ne întindem brațele și le cuprindem sufletul într-o îmbrățișare autentică, ce face cât o mie de cuvinte.
VEZI GALERIA FOTO
La mulți ani!
Citește și:
Cum să reparați relația cu copilul când nu vă mai înțelegeți
Cum să învățăm copiii să iubească știința
Cele 19 porunci ale părintelui perfect
Cum să vă faceți copilul să se simtă iubit, în funcție de vârstă