Am ajuns pe ultima sută de metri cu înscrierile la Conferința Națională „O altfel de educație pentru o altfel de generație”, organizată de CCD în parteneriat cu Școala Aletheea, pe data de 20 mai 2017. Ne bucurăm să vedem interesul major al cadrelor didactice pentru conceptul de dezvoltare durabilă în educație, reflectat de numărul mare de participanți care ne onorează cu prezența în cea de-a doua ediție a evenimentului. 

Succesul de anul trecut ne dă toate motivele să așteptăm cu nerăbdare întâlnirea de anul acesta cu cadrele didactice. Vă invităm să rememorați experiențele unice trăite de participanți pe data de 28 mai 2016, revizuind broșura evenimentului.

DESCARCĂ BROȘURA PRIMEI EDIȚII A CONFERINȚEI 

Taxa de participare este de 80 de lei și include cheltuielile pentru mapa și diploma conferinţei, materialele pentru ateliere, pauzele de cafea și pauza de prânz.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la atelierele care mai au încă locuri disponibile până pe data de 8 mai 2017:

„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate”– Mihai Stamatescu, director educațional ciclul gimnazial Școala Aletheea, București

Mihai Stamatescu, directorul educațional ciclul gimnazial al Școlii Aletheea, vă invită la un atelier adresat profesorilor din învăţământul primar care predau istorie la clasa a IV-a.

Activităţile acestui atelier îşi propun trei obiective:

  • familiarizarea profesorilor din învâţământul primar cu Programa şcolară de istorie pentru clasa a IV-a;
  • realizarea unor exerciţii de asumare a libertăţii profesorului în proiectarea didactică a orelor de istorie la clasa a IV-a;
  • prezentarea unor metode interactive de predare-învăţare a istoriei la clasa a IV-a.

patrat-06-1

 

 

ÎNSCRIERE AICI

„Lectură și scriere critică” – prof. drd. limba și literatura română Aniela Mancaș, Școala Aletheea, București

Atelierul se adresează tuturor celor interesați de abordarea interogativă a textelor literare și nonliterare. Activitățile propuse se bazează pe folosirea unor tehnici și strategii din domeniul gândirii critice, precum organizatori grafici, analogii sau tehnici interactive.

Anielaa

 

ÎNSCRIERE AICI

„Gamification in the Classroom” – prof. limba engleză și științe John Riley, Școala Aletheea, București (atelier în limba engleză)

Profesorul John Riley din comunitatea Aletheea vă invită la atelierul „Gamification in the Classroom”, ce propune folosirea unor mecanisme împrumutate din lumea jocurilor.

De ce?

Pentru a folosi la clasă un sistem bazat pe recompense care încurajează comportamentele pozitive și antrenează intens aptitudinile necesare în secolul XXI – colaborarea, gândirea critică și independența.

John-Riley1

ÎNSCRIERE AICI

Citește și:

Cum a fost la prima conferință Aletheea

Comments are closed.