Despre mine

Sunt Valentin Băcilă, profesor de educație fizică și sport al școlii Aletheea, alături de care veți afla că „minte sănătoasă într-un corp sănătos” nu e o vorbă în vânt, ci un îndemn cât se poate de util. Deși am 29 de ani, sufletul meu păstrează încă amintirea anilor frumoşi ai copilăriei. De opt ani m-am dedicat carierei de instructor de tenis și profesor de educație fizică și sport și pot spune, fără să exagerez, că iubesc ceea ce fac, pentru că descopăr în elevii mei suflul viu al copilăriei.

În anul 2013, am finalizat cei cinci ani de studiu (licență şi master) în cadrul UNEFS București. Mi-am completat pregătirea profesională prin proiecte (de tipul celui din 2013 – Best practice in childhood physical activity and health, desfăşurat în Danemarca) care m-au inspirat și mi-au consolidat dorința de a mă dedica educației fizice și sportului.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat de când profesez este acela că nu numai copiii învață de la noi, adulții, ci și noi învățăm, în egală măsură, de la ei. Dacă ajungem să descoperim acest lucru, atunci putem construi relaţii cu adevărat valoroase.

Pentru că mă preocupă starea mea fizică, fac sport. Iubesc natura și o respect pentru că sunt convins că sănătatea noastră mintală şi fizică depinde de calitatea mediului în care trăim.

Citatele mele

„Un vapor este în siguranță în port, dar nu pentru asta a fost construit vaporul.”