Despre mine

Știam germana înainte să o pot înțelege cu adevărat, iar când am început să gândesc în germană, eram îndeajuns de mare încât să mă îndrăgostesc pentru totdeauna de ea. O limbă este expresia gândirii unui popor. Să cunoști gândirea unei alte nații te face să ridici din sprânceană atunci când privești din nou lumea. Să predai germana unor tineri și adulți, să le explici rațiunea și tipicul gândirii germane e absolut captivant. Să le-o insufli copiilor însă, e o aventură.

Am ales să îi învăț pe oameni lucruri, deoarece am înțeles că este una dintre preocupările de bază ale unui individ care încearcă să schimbe societatea, însă am decis să lucrez preponderent cu copii, deoarece acesta este mediul în care se poate face în mod vizibil si eficient o schimbare.

Diferența dintre dascăl și cadrul didactic prestator de servicii e, din păcate, una sensibilă în societatea românească aflată veșnic în tranziție, însă faptul cu adevărat supărător este acela că tocmai de către copii este simțită această incongruență. Am încercat să fiu acel model de dascăl care m-a făcut om în adâncile-mi tinereți, tipologia care îmbină oricând artele cu științele, joaca cu rigoarea, filmul cu viața, genul de bibliotecă de buzunar – deși volumul de față nu e încă îndeajuns de stufos – omul care îți mângâie sufletul și încearcă să te facă să vezi lucrurile cu adevărat importante, învățându-te totuși să vorbești germana fără să știi că înveți.

Totul se face subtil, cu răbdare și cu spirit de aventură.