Despre mine

Am descifrat tainele limbii germane încă din prima copilărie, aşa încât pot afirma că nivelul meu de comunicare în limba germană este cel al unui vorbitor nativ. Asupra mea şi-a pus amprenta educația dobândită într-o şcoală germană şi într-o societate în care valorile erau cu totul altele decât cele din sistemul tradiţional românesc de învățământ.

Fiecare copil este unic în felul lui de a înțelege şi de a-şi însuși cunoştinţele predate. De aceea, nu pot spune că există un mod unic de predare şi învățare a limbii germane la nivel de grup, ci un mod adaptat fiecăruia, în funcție de necesități. Mă voi plia după nevoile fiecărui copil, astfel încât, atunci când vom trage linie, fiecare să fi performat cel mai bine în raport cu sine.

Este greu să îţi abandonezi discernământul de adult pentru a te scufunda pentru o clipă în mintea unui copil, pentru a o observa. Dar cine îşi păstrează inima de copil deschisă poate intra în mintea copilului pentru a-i simţi nevoile şi a-i cunoaște nivelul. Şi abia atunci poţi începe să construiești sistematic şi atent, precum albina fagurele.

Poţi spune că stăpâneşti o limbă străină atunci când visezi în limba respectivă. Țelul meu alături de copii este să putem visa împreună în limba germană!

Citatele mele

„Sollen wir Kinder erziehen, so muessen wir auch Kinder mit ihnen werden.“ – Martin Luther – „Deutsche Messe“