Despre mine

Nu e simplu să pun, în câteva rânduri, toate satisfacțiile, magia, emoțiile, pe care le-am trăit de când sunt la catedră, alături de copii. Să fiu profesor este tot ce mi-am dorit dintotdeauna! Să aduc bucuria cunoașterii în ochii celor mici, să-i țin strâns de mână când deschid ochii și încep să înțeleagă cât de mare și de frumoasă este lumea în care trăim.

Primul sentiment pe care l-am trăit ca profesor  într-o școală a fost acela al responsabilității. Mi-am dat seama cât de important este să merg alături de elevii mei, pe drumul lor, potrivit ritmului și particularităților fiecăruia. Să pot găsi calea și metoda potrivită prin care învățarea să devină o călătorie fără sfârșit. Să pot oferi cuvântul de încurajare și sfatul de care au nevoie într-un anumit moment. Să-i ascult și să le permit să mă inunde cu energia și curiozitatea lor. Să-i cunosc și să-i las să mă cunoască, reușind astfel să construim un tărâm magic, de poveste, în care totul devine posibil.  Să visez alături de ei și să-i  învăț să viseze, pentru că doar așa vor învăța să-și întindă aripile și să zboare cât mai sus!

Profesor te faci dacă simți că îți este drag să lucrezi cu copiii. Dacă ai acel entuziasm, acel neastâmpăr care te face să scormonești în sufletul și mintea fiecărui copil după ce are el mai bun și mai frumos. Trebuie doar să crezi în el și, asemeni unui diamant, își va arăta strălucirea la momentul portivit. Profesor rămâi dacă înțelegi că ai de învățat toată viața.