Despre mine

Perioada actuală ne-a demonstrat, încă o data, relevanța studiului Geografiei, prin simplul fapt că multe dintre problemele lumii, care până mai ieri erau prezentate doar în manual, și-au făcut loc, rând pe rând, în viețile noastre.

De la problema epuizării resurselor naturale, problema energiei, problema apei în lume, încălzirea globală și până la conflictele armate dintre state, toate acestea stau mărturie la transformările lumii care se produc sub ochii noștri.

Ora de Geografie trebuie privită drept o călătorie permanentă, pe parcursul căreia ne punem bazele înțelegerii modului în care funcționează lucrurile în natură, fiind cadrul spațio-temporal unde ne formăm capacitatea de a înțelege faptul că lumea este un adevărat amalgam de tipologii umane, comportamentale și culturale, evident determinate și influențate de caracteristicile mediului natural. Pe parcursul acestei lungi, dar frumoase călătorii, eu îmi doresc ca elevii mei să devină capabili să răspundă la veșnicele întrebări ale Geografiei: Cum? De ce? Unde? Ce pot face?