Despre mine

Științele aduc bucuria cunoașterii la orice vârstă, iar frumusețea experimentelor este că nu putem greși, însă putem învăța din ele.

Facultatea de Ecologie mi-a adus bucuria naturii pe care îmi doresc să o împărtășesc copiilor, mai ales prin activități out-door. În cadrul Facultății de Energetică am cunoscut bucuria științelor aplicate odată cu pregătirea tezei de doctorat și de aceea consider că este interesant pentru copii să observe aplicabilitatea noțiunilor teoretice de fizică, chimie, biologie și matematică în tot ce îi înconjoară.

Timp de 10 ani am lucrat ca ecolog în industria agregatelor minerale și am predat ecologia inginerilor în cadrul Universității Politehnica București și Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și am observat nevoia integrării cunoștințelor de la diverse materii, iar la Aletheea există tot ce trebuie pentru acest lucru.

Îmi doresc să-i inspir pe copii să îndrăgească științele, să se bucure de descoperirile lor și să împărtășească dragul de cunoaștere și altora. Învățarea prin predare (Learning by teaching) este metoda prin care elevii pot înțelege noțiunile teoretice explicându-le altora (colegi, elevi din ciclul primar, vizitatori ai expoziției de științe).

Citatele mele

„Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase.” – Platon

„Docendo discimus (by teaching, we learn).” – Seneca

„Diamantele nu sunt nimic altceva decât bucăţi de cărbune care şi-au continuat treaba.” – Malcolm Forbes