Despre mine

Nu-mi amintesc să fi știut dintotdeauna ce vreau să devin când voi fi mare, ci mai degrabă aș spune că am oscilat între matematică și teatru. Științele nu fost de la început preferatele mele, dar acest lucru s-a schimbat când un profesor din liceu m-a ajutat să înțeleg logica chimiei. Acela a fost momentul în care am ales să studiez în profunzime chimia și biologia. Ulterior m-am pregătit pentru Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București, unde am și intrat, însă, din diverse considerente, m-am reorientat către Facultatea de Chimie din cadrul Universității din București, optând pentru ramura biochimiei. Voiam să mă specializez în Criminalistică până când am experimentat, în cadrul practicii obligatorii, ce înseamnă a fi profesor. Iar acela a fost momentul în care am decis ce vreau să fac mai departe. Să inspir prin știință!

Am înțeles, totodată, că pentru a deveni profesor nu este suficient să-ți alegi o materie și să o predai. Pe lângă această alegere, este nevoie de conștientizarea responsabilității pentru fiecare elev, adaptarea la nevoile lui și preocuparea pentru învățarea motivantă și semnificativă.

Deși prin intermediul masterului m-am specializat în domeniul Chimiei Medicamentelor și Produselor Cosmetice, nu am de gând să plec prea curând din sala de clasă. Să fiu profesor este ceea ce mă împlinește! Îmi place să lucrez alături de copii, iar reacțiile lor în laboratorul de științe sunt savuroase atunci când pot observa, prin diverse experimente, că tot ce ne înconjoară e știință, fie ea chimie, fizică sau biologie.

Anastasia este profesor certifiat EQ Educator de către Six Seconds.

Citatele mele

Citate preferate:

„Muncește și depune efort și vei obține ceea ce-ți dorești. Iar dacă încă n-ai obținut nimic, mai muncește puțin. ”

„Ceea ce ești se va vedea în ceea ce faci.” – Thomas Alva Edison

„Când muncești, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.” – Max Jacob