Alina Tarcoman-Ochea - Profesor învăţământ primar, Școala Aletheea

Despre mine

M-am născut cu dragoste și admirație pentru natură și artă în diversele lor forme. Am urmat studii universitare în Literatură Universală și Comparată și în Limbă, Literatură și Civilizație Engleză. Mi-a plăcut întotdeauna să învăț și să îi învăț pe alții ceea ce am descoperit de-a lungul experiențelor mele.

Munca cu copiii îmi aduce mereu satisfacție. Scopul meu este să-i ajut pe copii să-și descopere pasiunile și modalitățile prin care ei să dezvolte o învățare eficientă încât să își atingă potențialul maxim. Aleg interdisciplinaritatea în procesul de predare-învățare, consider că astfel copiii își pot cultiva plăcerea de a învăța și de a-și lărgi orizonturile de cunoaștere cognitivă și emoțională.

MOTTO

Îmi place să trăiesc. Unii oameni spun că pot trăi liniștiți fără artă. Eu numesc această trăire supraviețuire. Arta este un lux de care te poți lipsi, dar fără de care nu poți trăi.

Citatele preferate

„I have nature and art and poetry, and if that it’s not enough, what is enough?” – Vincent van Gogh
„No child should be permitted to grow up without exercise for imagination. It enriches life for him. It makes things wonderful and beautiful.” – Mark Twain