Cristina Adriana Albeș - - Profesor învăţământ primar, Școala Aletheea

Despre mine

Mă numesc Adriana și văd viața ca pe o misiune. Misiunea mea este următoarea: cu tot ce am și tot ce sunt, să fac lumea aceasta un loc mai bun. De aceea m-am îndreptat spre copii, pentru că ei reprezintă atât prezentul, dar mai ales viitorul nostru. Văd educația drept cea mai valoroasă investiție pe termen lung și cred cu tărie faptul că tot ce investim în copii astăzi, sunt semințe care, la timpul potrivit, vor aduce roade pe măsură în caracterul și în viața copiilor.

Am privit mai îndeaproape copilăria, chiar prin ochii propriilor mei copii, David și Klara. Ei m-au învățat că dragostea trebuie dăruită necondiționat în fiecare zi, că timpul de calitate petrecut cu ei este lucrul cel mai important din viața lor și că poți să le câștigi atenția și încrederea într-un mod atât de simplu, să te joci cu ei și să intri în lumea lor mai mică, dar suficient de încăpătoare și pentru tine.

Consider deosebit de importantă dezvoltarea inteligenței emoționale la copii, aceasta este cea care aduce echilibrul interior în fiecare copil, acel echilibru care îl va ajuta pe acesta să se simtă în siguranță, iubit și acceptat pentru ceea ce este el, să vadă lumea ca pe un loc bun și primitor și să știe despre el faptul că este unic, special și foarte valoros.

Citate preferate

„Răspândește lumina și întunericul se va risipi de la sine.” – Erasmus

„Învață-l pe copil calea pe care trebuie să o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”  – Proverbe 22:6

„ Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă-l poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.”  – Clay P. Bedford

„Dacă vrei să crești un copil bun, petrece de două ori mai mult timp cu el și cheltuiește jumătate din banii pe care îi cheltuiești acum.” – Anonim

„Suntem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare excelența nu este un act, ci un obicei.” – Aristotel

„Toate visele tale se pot îndeplini… dacă ai curajul să le urmezi.”  – Walt Disney

„O furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucățică cu bucățică.”  – Marin Preda