mobile-logo


Înscriere Facebook-f Instagram Youtube

Miercuri, 27 februarie, a avut loc concursul de inginerie Anghel Saligny, unde elevii de la gimnaziu, împărțiți pe echipe, au avut de realizat un pod din diverse materiale, cum ar fi: cartoane, coli, bețișoare, folie de aluminiu, tuburi de carton, scotch, sârmă, sfoară, baloane etc. Pentru a fi câștigător, podul a trebuit să îndeplinească criterii precum: rezistența, lungime mai mare de 1 m, aspect, proiectarea construcției și costul total al podului. Materialele pe care aceștia le-au utilizat au fost cumpărate cu bancnote special create pentru acest eveniment.

Concursul a îmbinat atât elemente de leadership și lucru în echipă, cît și principii de fizică și din economie. Gestionarea timpului și a banilor au fost provocări pe care aceștia le-au trecut doar lucrând în echipă. Atmosfera a fost efervescentă, iar entuziasmul debordant a umplut sala de sport a școlii.

Jurizarea construcțiilor a fost făcută de către profesorii coordonatori George Popescu, John Riley, Anastasia Crușoveanu, Sorana Ghitea și Gabi Bădițescu.
Toate proiectele au fost fascinante din punct de vedere ingineresc, evidențiindu-se prin particularități specifice și originalitate. În urma concursului, Aletheea are o frumoasă expoziție de 13 poduri, realizată în mai puțin de 3 ore.

Comments are closed.