Luna mai a trecut ca un vis frumos la Aletheea, al Legăturilor Invizibile cu tot ceea ce contează – cu oamenii dragi, cu prietenii și, cel mai important, cu copilul din noi.

Valoarea explorată în luna legăturilor invizibile a fost Prietenia, a cărei semnificație am încercat să o descifrăm în profunzime, dar nu doar în raport cu oamenii. Ne-am exprimat recunoștința pentru prietenii noștri cei mai tăcuți, care au soluții atunci când avem probleme, ne ajută să ne cunoaștem și să creștem frumos, nu ne judecă niciodată și ne deschid în permanență noi orizonturi – cărțile.

Printre evaluări ale competențelor fundamentale dobândite la finalul claselor a IV-a și a VI-a, teze și simularea pentru evaluarea națională la clasa a VIII-a, am strecurat și câteva experiențe valoroase de învățare.

Iată cum a arătat luna mai la Aletheea, sub semnul Legăturilor Invizibile și al Prieteniei!

Excursia la Coșești

Am revenit din vacanța de Paște încă dornici să ne bucurăm de primăvară, așa că în primele zile de școală am organizat o excursie într-o destinație deosebită, localitatea Coșești din județul Argeș. Însoțiți de prof. Florentina Vasile, Rodica Țucă, Bianca Presiceanu, Damian Feraru și Grațiela Bălcescu, copiii au participat la un atelier de olărit foarte distractiv, s-au plimbat cu poneii, s-au dat cu tiroliana și au tras la tir.

Olarit

VEZI FOTO

Primăvara este perioada perfectă pentru excursii cu tematică științifică, motiv pentru care profesorii George Popescu și Bogdan Olariu au pregătit pentru elevii de gimnaziu Science Trip-uri memorabile în destinații perfecte pentru a învăța prin explorare.

Elevii din clasa a VII-a au vizitat t Fabrica de reciclare din Buzău, Observatorul seismic Muntele Roșu și Hidrocentrala Sinaia, totul culminând cu o serie de investigații fascinante în munții Ciucaș. Obiectivele atinse au fost acumularea de cunoștințe noi, îmbunătățirea atitudinilor și dezvoltarea inteligenței emoționale și a capacității de rezolvare a problemelor.

VEZI FOTO

Copiii din clasa a VI-a au avut parte de o experiență similiară. Cheile Oltețului, explorările pe teren, olăritul, Culele de la Măldărăști, studiul la iarbă verde, observațiile și măsurătorile în natură și Trovanții de la Costești sunt ingredientele unui science trip extrem de reușit. Cele învățate și explorate de elevi s-au transformat apoi în lecții predate chiar de copii colegilor la școală.

VEZI FOTO

Ziua Tatălui

Ziua Tatălui se celebrează, începând cu anul 2010, în cea de-a doua duminică a lunii mai. Am avut un bun prilej să ne exprimăm aprecierea față de figurile paterne din viața noastră, cărora le datorăm atât de multe. La Aletheea, am sărbătorit evenimentul la școală, dedicând tăticilor din comunitatea noastră o după-amiază plină de surprize, jocuri și multe dovezi de iubire.

Copiii au pregătit scrisori de apreciere pentru tatăl lor, cu mesaje simple, dar sincere și încărcate de emoție. Dintr-o dată, sălile de clasă au fost martorele unor momente pe care le-am privi la nesfârșit: bărbați puternici și impunători, cu ochii umeziți și zâmbitori, promițându-le copiilor că le vor fi alături necondiționat. A urmat apoi un exercițiu de echipă, în care copiii, împreună cu tatăl lor, au scris 100 de cuvinte dedicate mamei.

Ziua tatalui 2017

 

Și pentru că dragostea trece de multe ori prin stomac, chiar și cea paternă, copiii de la clasele pregătitoare și-au invitat tăticii în sala de mese, pentru a pregăti împreună cele mai haioase sandvișuri din lume. S-au distrat atât de bine, încât și-au promis că vor repeta acasă sesiunea de fun cooking cât se poate de des. După momentele emoționante, a urmat distracția ca-n copilărie. Tăticii și-au luat echipamentul sportiv și au dat startul meciurilor de baschet, fotbal sau șah, după preferinte.

VEZI GALERIA FOTO

Ziua Familiei

Pe data de 15 mai, am marcat Ziua Familiei prin realizarea unui afiș ce cuprinde membrii familiei și valorile după care se ghideaza aceștia.

Copiii au notat, în interiorul degetelor, valori/caracteristici importante pe care ei le regasesc in familie, iar în exterior membrii ce le alcatuiesc familia. Iubirea, adevărul, fericirea, armonia, credința, empatia, libertatea sau perseverența definesc familiile copiilor noștri, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne inspire.

Recital de pian pentru părinți

Tot în mai, părinții copiilor înscriși la clubul de pian au fost invitați la un recital dedicat lor. Preț de peste un ceas, copiii au arătat că generațiile tinere sunt încă preocupate de frumos, armonie, studiu și iubire exprimată prin sunet și simțiri. Încântat de performanța celor 20 de copii, prof. de pian Mihai Cochinescu a transmis următorul mesaj:

Douăzeci de copii au cântat, minunat de frumos, la micul lor recital de pian de la Aletheea – Scoala Privata, unde predau eu pianul. Sala noastră s-a dovedit neîncăpătoare pentru un public atât de numeros, au fost prezenți părinții copiilor, la fel de emoționați ca și aceștia și desigur ca și mine, dar au mai venit și prichindei din alte clase, curioși să-i vadă și să-i asculte pe colegii lor. Le-am spus tuturor că au făcut cea mai bună alegere, optând pentru învățarea pianului. André Malraux a afirmat că secolul XXI va fi spiritual sau nu va fi deloc. Alcătuind la rândul meu o mică parafrază la afirmația lui Malraux, aș spune că secolul XXI va fi al muzicii sau nu va fi deloc. Pianul este probabil oferta cea mai generoasă pentru un copil care, cântând la acest instrument, va putea înțelege pe deplin la maturitate frumusețea și necesitatea armoniei universale. Felicitări sincere și calde îmbrățișări atât copiilor cât și părinților lor!”.

VEZI FOTO

Ziua tenisului

Data de 18 mai, o zi cu moț pentru că a picat joi, a fost dedicată tenisului. Pauzele au fost despre sportul alb, al eleganței și al provocării gândirii, atitudinii și echilibrului. Nicio zi de joi fără super experiențe!

A doua ediție a conferinței naționale  „O altfel de educație pentru o altfel de generație”

Cea de-a doua ediție a conferinței naționale „O altfel de educație pentru o altfel de generație”, organizată de Casa Corpului Didactic în parteneriat cu Aletheea, a fost despre dezvoltarea durabilă în educație prin modele noi de abordare a metodelor de predare, dar nu doar atât. A mai fost și despre cadre didactice cu adevărat implicate în a face cinste vocației lor, oameni care ne-au făcut o mare onoare să ne fie alături. Ziua de 20 mai a fost plină de energii pozitive, fascinație, revelații, schimb de bune practici și magie.

IMG_2502

VEZI CUM A FOST LA CONFERINȚA, EDIȚIA II

VEZI GALERIA FOTO

Sistemul solar din lână

Din ce sunt alcătuite planetele? Cu un strop de imaginație și multă îndemânare, ele se pot forma din cele mai neașteptate materiale. Dovadă stă proiectul inedit născut la Atelierul de împâslit lână, „Sistemul Solar”, coordonat de prof. Sidonia Călin.

Lăsăm imaginile să vă povestească despre minunile care se petrec la acest atelier magic, în care copiii își dezvoltă viziunea artistică și imaginația

Assembly-ul s-a costumat de Carnaval

În cinstea Zilei Copilului, Assembly-ul din luna mai s-a transformat în Carnaval! Ne-am adunat în curtea școlii cu chef de distracție și puși pe șotii, profesori, copii și părinți, costumați în fel și fel de personaje. Felicităm participanții pentru costumele lor extraordinare.

Vă împărtășim din atmosfera ludică plină de culoare, fantezie și bucurie care a inundat curtea școlii Aletheea în urmă cu două zile. O sa vedeți personaje surprinzătoare, popcorn, vată de zahăr, face painting, multe zâmbete și voie bună. Îi mulțumim prof. noastre de fotografie Ioana Stoicescu pentru instantaneele incredibile!

IMG_8152

VEZI GALERIA FOTO

Proiecte de Ziua Copilului

Ziua Copilului i-a inspirat pe elevii din clasa a II-a în crearea unui copăcel al recunoștinței. Copiii au urmărit un film despre un băiețel din Africa de Sud, Karabo, iar după ce au văzut câte lucruri îi lipsesc acestuia, au completat enunțul „Sunt recunoscător/recunoscătoare pentru …. „.

Recunostinta

Copiii din clasa întâi s-au pregătit cu poezii frumoase compuse de ei. Mesajele din spatele versurilor vorbesc despre bucurie, sărbătoare, farmecul copilăriei, multiculturalitate și acceptare, spectacolul naturii din sezonul cald și despre iubire. Felicitări, copii!

Poezie Mihaela

Iunie, ultima lună a anului școlar 2016-2017, ne invită să pornim într-o frumoasă călătorie în Mașina Timpului, pe aripile Creativității.

Citește și:

Retrospectiva lunii aprilie la Aletheea

Retrospectiva lunii martie la Aletheea

Retrospectiva lunii februarie la Aletheea

Retrospectiva lunii ianuarie la Aletheea

Retrospectiva lunii decembrie la Aletheea

Retrospectiva lunii noiembrie la Aletheea

 

 

Comments are closed.