Luna iunie a adus vacanța, dar nu cu trenul din Franța, ci cu Mașina Timpului. Ne-am propus să călătorim în timp cu ajutorul celui mai eficient combustibil din lume – imaginația – punând la bătaie idei, reprezentări, percepții și emoții de o bogăție aparte. Și cum ar putea avea sens această călătorie magică? Doar cu ajutorul Creativității, pe care o hrănim cu generozitate la Aletheea.

În doar două săptămâni de cursuri, ultimele din anul școlar 2016-2017, am avut timp suficient să învățăm, să recapitulăm, să facem sport, să ne bucurăm, să facem fotografii demne de a fi premiate și să ne luăm la revedere cu multe mesaje frumoase, îmbrățisări și aplauze.

Cupa Aletheea 2017

În perioada 6-9 iunie, profesorii de educație fizică și sport Valentin Băcilă și George Enescu au organizat Cupa Aletheea 2017, o competiție foarte prietenoasă la care au participat cei mai sportivi elevi ai claselor a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a.

Am asistat la meciuri senzaționale de fotbal, tenis, baschet și tenis de masă, descoperind aptitudinile deosebite ale copiilor la jocurile de echipă, prietenia colegilor din galerie și frumusețea fairplay-ului. Câștigătorii și-au primit diplomele cu mândrie, după trei zile de emoții, concentrare și zâmbete.

DSC04099

 

Vizita celui mai vesel autor de basme nigeriene

Pe data de 8 iunie, am fost vizitați de autorul Nigerian Kingsley Chibuzor Nwabia, care le-a prezentat copiilor cartea sa de basme populare nigeriene și alte povești, intitulată “Nigerian Folktales & Other Stories”.

Copiii au descoperit basmele din folclorul acestei culturi atât de diferite și exotice, bucuroși că însuși culegătorul poveștilor vine în fața lor să le povestească despre acestea. Bonusul a fost surprinzător și extrem de distractiv – jocuri amuzante în grup, care au stârnit amuzamentul celor mici și au făcut deliciul întâlnirii. Experiența s-a repetat și cu elevii din ciclul gimnazial, care s-au declarant fani absoluți ai charismaticului și surprinzătorului Kingsley.

IMG_20170608_145252

Festivitatea primei noastre generații de absolvenți ai ciclului gimnazial

Vineri, pe data de 9 iunie, ne-am despărțit cu mari emoții de elevii clasei a 8-a, cărora le-am pregătit o festivitate de absolvire plină de trăiri frumoase. Am împărțit salbe de flori, diplome, cărți, dedicații și urări desprinse din suflet. Nu au lipsit nici momentele artistice susținute de elevi și de profesori, unii pentru ceilalți, pentru că dăruind reciproc s-au creat, în școală, legături care nu se vor rupe niciodată.

Mihai Stamatescu, directorul educațional al ciclului gimnazial, a oferit absolvenților 10 sfaturi minunate, pentru un parcurs frumos pe mai departe:

1. Să nu vă fie teamă să faceți pași mari pentru idealuri mari. Gândiți-vă că nu puteți trece o prăpastie din două sărituri mici. 
2. Să nu uitați niciodată că peștii se prind cu undița, iar oamenii se prind cu vorba. Atenție întotdeauna la cuvinte și la rostul lor. Un om inteligent observă tot timpul, în timp ce un prost face tot timpul observații.
3. Atenție! Butoaiele goale fac cea mai mare gălăgie. 
4. Când vi se face somn, nu uitați – nu există pernă mai odihnitoare decât speranța. Pentru că a spera este un mod de a nu muri.
5. Când ai ajuns la capătul frânghiei, fă un nod și agață-te de ea. 
6. Căutați întotdeauna adevărul și asumați-vă riscul de a-l găsi. 
7. Să nu uitați că educația te ridică undeva de unde ți se face rușine să mai cobori. 
8. Viața nu se explică, se trăiește. 
9. Pentru fete: „Fiecare dintre voi ar trebui să-și spună mereu în gând – nu băieții din viața mea contează, ci viața din băieții pe care îi admir”. 
10. Pentru băieți: „În lume sunt atât de multe fete cu care poți glumi și atât de puține cu care poți vorbi. Căutați-le pe cele care gândesc!”

VEZI GALERIA FOTO

Vizita la Muzeul Satului din București

 

Dimineața zilei de 8 iunie i-a surprins pe copiii noștri din clasele a II-a și a III-a la Muzeul Satului Bucuresti. Cei mici nu și-au propus să viziteze pur și simplu acest minunat muzeu în aer liber, ci să surprindă cu ajutorul aparatului de fotografiat frumusețea caselor din diverse zone etnografice și desprinse din timpuri mai simple.

Copiii și-au intrat în rol cu responsabilitate, au obținut instantanee fantastice, s-au distrat, s-au apropiat si au gustat din plin din magia locului.

IMG_8536

 

Festivitățile de sfârșit de an școlar, o simfonie de bucurie!

Festivitatea de sfârșit de an școlar a clasei a III-a a fost ca o sărbătoare în familie. Copiii au pregătit un colaj video prin care au retrăit cele mai speciale momente din timpul anului, continuand cu o scenetă în care au dat viață notelor din catalog.

Apoi ne-au surprins cu câte un moment menit să arate lucrurile speciale pe care le fac împreună cu părinții în timpul lor liber, acasă.

Am văzut ipostaze frumoase cu concursuri de kendama tată-fiu, proiecte creative cu mama, karaoke și dans sau pictură. Copiii și-au primit diplomele cu mențiuni personale legate de atuurile fiecăruia și s-au bucurat de îmbrățișările calde ale părinților. Felicitări, copii, pentru toate realizările voastre! Felicitări, prof. Anca Zgavarogea, pentru performanță!

DSC04322 (1024x768)

 

Final de an, un nou început, emoții, bucurie, originalitate, pasiune, amuzament, prietenie – așa s-a încheiat anul școlar pentru clasa I „Tudor Arghezi”.

Am fost martorii unor momente fericite părinte-copil pentru fiecare dintre elevii clasei întâi care, prin dans, teatru, jocuri, cântece și poezie au transmis cele mai frumoase mesaje despre creativitatea, istețimea, evoluția și bucuria lor.

„Copilărie/Ești pentru mine/Cea mai frumoasă carte cu povești!”. Acesta este refrenul melodiei pe care ne-au cântat-o copiii de la clasa pregătitoare I, pentru a-și bucura părinții și profesorii cu cea mai emotionantă festivitate de sfârșit de an școlar. Îmbrăcați în tricouri inscripționate cu mesaje frumoase de la colegi si dascali, prichindeii si-au incheiat primul an de scoala cu zambete sincere pe chip, cu coronite din flori, diplome binemeritate si momente speciale prezentate alaturi de parinti. Prof. pentru invatamantul primar Bianca Presiceanu a vorbit, cu candoare si intelepciune, despre prietenie si legatura pe care o va avea mereu cu elevii sai dragi. Totul intr-o intalnire a inimilor mici si mari, toate la fel de speciale si pline de iubire.

DSC04354

 

Vineri, pe data de 16 iunie, am felicitat absolvenții claselor a 5-a, a 6-a și a 7-a pentru un an școlar excepțional. Elevii au demonstrat ce lucruri importante au învățat anul acesta, și-au primit diplomele și au fost aplaudați de dascăli și părinți.

Prof. Alexandra Rădulescu și Andreea Cotițosu, prin creativitatea, tactul și originalitatea lor neasemuite, ne-au surprins cu un discurs motivațional dedicat generațiilor tinere. O primă formă a mesajului ne induce în eroare și ne transmite informații descurajatoare. A doua formă a sa, cu replicile citite de la final spre început, relevă de fapt ideile pe care copiii trebuie să și le însușească.

Acest joc de cuvinte inteligent ne arată cât de importantă este perspectiva din care ne privim viața:

„Generația voastră, o cale întoarsă.

Generația voastră nu va fi cunoscută pentru nimic. Niciodată nu va spune nimeni „sunteți cea mai puternică verigă a omenirii”. Este greșit. Adevărul este că generația voastră este un eșec. Gândind că voi chiar ați reușit este o pierdere de timp. Și voi știți că, trăind numai pentru bani, faimă și putere este calea. A fi iubit, respectat și bun este cel mai prostesc lucru. Să uitați aceste momente nu va fi ușor. Dar veți încerca. Să schimbați această lume în una mai bună este ceea ce nu ați făcut niciodată. Renunțarea. Astfel v-ați rezolvat problemele. Muncind din greu a fost o glumă. Știați că lumea crede că voi nu puteți schimba nimic.

Ar putea fi adevărat dacă nu am putea face cale întoarsă.

Lumea crede că voi nu puteți schimba nimic. Știați că a fost o glumă. Muncind din greu, v-ați rezolvat problemele. Renunțarea este ce nu ați făcut niciodată. Să schimbați această lume în una mai bună nu va fi ușor. Dar veți încerca. Să uitați aceste momente este cel mai prostesc lucru. A fi iubit, respectat și bun este calea. Trăind numai pentru bani, faimă și putere, și voi știți asta, este o pierdere de timp. Voi chiar ați reușit! Gândind că generația voastră este un eșec, adevărul este că … este greșit. Sunteți cea mai puternică verigă a omenirii. Niciodată nu va spune nimeni că generația voastră nu va fi cunoscută pentru nimic.”

DSC04406 (1024x768)

 

VEZI GALERIE FOTO

Poezii din clasa întâi

Anunțăm cu mândrie derularea cu succes a proiectului „Poezii din clasa întâi”, pus în practică de elevii clasei I cu ajutorul prof. Mihaela Cornețeanu.

Copiii au conceput împreună o carte de poezii compuse chiar de ei de-a lungul anului școlar. Paginile scrise cu mare grijă și atenție au fost legate manual într-un volum de versuri 100% original. Felicitări întregii clase pentru minunatul rezultat!

DSC04337

 

Și-am încălecat pe-o șa/ Și v-am zis povestea Aletheea din acest an școlar compus din experiențe de învățare valoroase, care ne-au ajutat să evoluăm academic și emoțional într-un an, cât alții în 7!

Vacanță frumoasă tuturor!

Citește și:

Retrospectiva lunii mai la Aletheea

Retrospectiva lunii aprilie la Aletheea

Retrospectiva lunii martie la Aletheea

Retrospectiva lunii februarie la Aletheea

Retrospectiva lunii ianuarie la Aletheea

Retrospectiva lunii decembrie la Aletheea

Retrospectiva lunii noiembrie la Aletheea

 

 

Comments are closed.