mobile-logo


Înscriere Facebook-f Instagram Youtube

Vacanța de Paște a făcut ca aprilie să fie o lună scurtă la școală, însă suficient de bogată în proiecte, experiențe și activități de învățare. Umbrela tematică a lunii a fost Descoperim România, iar valoarea pe care ne-am concentrat a fost Credința.

Am dedicat cele două săptămâni de cursuri identității românești, fără să uităm că alături de români, în cuprinsul statului nostru, trăiesc minorități etnice, religioase și culturale. Valorificarea acestei diversități presupune o abordare și o construcție psiho-socială din perspectiva psihologiei interculturale, o misiune importantă pentru dascălii responsabili cu educarea copiilor în acest spirit.

Iată o trecere în revistă a experiențelor pe care le-am trăit cu bucurie în luna în care am Descoperit România, cu Credință.

Vizita la Little London International Academy

La începutul lunii aprilie, ne-am bucurat să onorăm invitația de a participa la „Târgul de Primăvară” organizat de Little London International Academy, prilej cu care am prezentat avanpremiera spectacolului „Când nous voulons chanter, we dance” susținut de elevii noștri din clasa a VIII-a. Schimbul de experiențe dintre copiii este unul valoros, atunci când se pot inspira reciproc, cu atât mai mult cu cât talentul, entuziasmul, implicarea și dorința de a face lucruri frumoase se transmit atât de natural în rândul copiilor.

Chanter

Performanțele elevilor Aletheea

Chiar dacă suntem în permanență mândri de elevii noștri și de progresele lor, în aprilie am aplaudat mai tare ca oricând câteva performanțe uimitoare obținute de copiii din comunitatea noastră.

După aurul național, campioana noastră la patinaj artistic Ingrid Pricop (cls. a 5-a) reușește să câștige argintul la ultimul concurs internațional din turneul european „European Criterium”, din Canazei, Italia. La finalul sezonului competițional internațional are în palmares medalia de bronz, după competițiile din Sofia locul 3, Geneva locul 5 și Canazei locul 2. Ingrid încheie sezonul 2016-2017 cu Aur național și Bronz internațional-european.

Ingrrrr

 

Pe data de 1 aprilie, Ana Cocea (clasa a 4-a) a participat la „Concursul Național de Pian Musica Mundi”, remarcându-se ca o prezență minunată, meritorie! A cântat fără nici o greșeală, frumos și sensibil. E-atât de adevărat că important este să participi la un concurs de o asemenea ținută (cu premii consistente și un juriu alcătuit din profesori universitari și profesori de pian de liceu de mare prestigiu), cu atât mai mult cu cât concurenții din aceeași categorie de vârstă au fost… 51! Suntem mândri de tine, Ana! Felicitări sincere și domnului profesor de pian Ioan Mihai Cochinescu din comunitatea Aletheea, care îți îndrumă atât de frumos pașii!

Ana Cocea

Mihai Avasiloaei (clasa a 4-a), Ina Stoica (clasa a 4-a) si Maria Avasiloaei (clasa pregătitoare) au câștigat trofeul “First Lego League” 2017 pentru cea mai bună invenție – un robot automatizat din piese Lego.

Mihai Lego

Șerban Drîmboceanu (cls. a 4-a) ne-a bucurat cu un nou rezultat excepțional obținut la concursul de șah „Cupa Copil Drag”, ediția a II-a (8-9 aprilie). A reușit performanța de a obține locul III la grupa de vârstă 14 ani (deși Șerban împlinește abia 11 ani în această vară). Felicitări prof. Mădălina-Maria Anușca și Andrei Murariu pentru performanțele obținute de copiii înscriși la clubul de șah. Șerban, te asigurăm de toată susținerea și aprecierea noastră!

DB

Din toată inima, pentru România!

Ziua cu moț din data de 6 aprilie a fost despre țara noastră și despre simbolurile tradiționale cu care ne mândrim. În luna în care „Descoperim România”, ne-am concentrat pe valorile noastre unice în lume.

Copiii, îmbrăcați în frumoasa ie și însuflețiți de mesajul pozitiv pe care îl transmitem azi despre țara noastră, au cântat „Din toată inima pentru România”. Și au făcut-o sincer, cu bucurie, acompaniați de prof. Andrei Lazaroiu, cu darul lui special de a sădi frumosul în inimile copiilor.

VEZI AICI VIDEO

În Romania? Da, se poate!

În România poți să reușești în orice domeniu, dacă ai determinarea necesară. Pe data de 7 aprilie, am beneficiat de cea mai interesantă demonstrație despre cum să dezvolți o afacere de succes. Răzvan Cișmigiu și Valentin Rusan, managerii Furgoneta Street Chefs, și-au împărtășit reteța succesului cu elevii ciclului gimnazial.

Antreprenorii le-au vorbit copiilor despre ce înseamnă să ai o idee de business și să o dezvolți folosind toate ingredientele unui rezultat la înălțime: calitate, poveste, brand, culoare și autodepășire – o lecție utilă în contextul Târgului de Antreprenoriat pe care l-au organizat elevii Aletheea la finalul lunii.

Furgoneta

Copiii de la ciclul gimnazial s-au bucurat pe data de 13 aprilie de vizita jucătorului profesionist de baschet Brosser Wilhelm de la echipa U-Banca Transilvania din Cluj-Napoca.

Sportivul de performanță le-a povestit elevilor noștri despre ce înseamnă să-ți urmezi visul și să-l transformi într-o carieră prin muncă, determinare și pasiune. Pentru că luna aceasta Descoperim România, am vorbit și despre dorința de a rămâne în țară și a face lucruri frumoase aici, pentru că se poate! O întâlnire inspirațională, cu un tânăr profesionist demn de a fi un model pentru copii.

wilhelm

Iepurașii Aletheea – acțiune caritabilă de Paște

Săptămâna Mare ne-a dat prilejul să facem o surpriză copiilor care învață la Școala Gimnazială Potlogi Dâmbovița, școala noastră parteneră în cadrul proiectului social „Școli Pereche”.

Am reușit, cu sprijinul necondiționat al părinților și elevilor din comunitatea noastră, să bucurăm zeci de suflete de copii cu daruri frumoase de Paște. Haine, jucării, cărți, rechizite și dulciuri, toate și-au făcut loc în pachetele pregătite cu grijă și înmânate personal de cei doi Iepurași de Paște din școala noastră, Otilia Bădescu (clasa a II-a) și Nicolas Stoica (clasa pregătitoare).

Copiii, ajutați de două mămici din comunitatea Aletheea (Raluca Bădescu și Laura Moisa), au împărțit cu bucurie cadourile donate de toți părinții școlii noastre în rândul celor peste 70 de elevi din comuna Vlăsceni.

Vlasceni

Vezi aici povestea noastră de Paște!

Târgul de Antreprenoriat

Dacă ați fi participat la Târgul nostru de Antreprenoriat, v-ar fi venit greu să credeți că a fost organizat și susținut de … copii. Elevii noștri și-au testat abilitățile antreprenoriale și au scos la vânzare o sumedenie de produse cu tematică pascală și obiecte confecționate chiar de ei, pe care le-au vândut vizitatorilor folosindu-se de tehnici de marketing foarte inventive. Strategiile lor surprinzătoare, energia pozitivă și oferta diversificată le-au asigurat rezultatul scontat – clienții s-au întrecut în a-și adjudeca produsele.

Standuri de limonadă, sucuri proaspete și milkshake-uri, bijuterii hand-made, prajituri frumos decorate, frigărui din fructe, obiecte din sticlă pictate manual, xilogravură, broscuțe din lână, coșulețe de Paște, veioze, rame foto unicat, sculpturi uluitoare și spectacole de teatru demne de marile scene – toate aceste atracții pregătite de copii și frumos prezentate publicului au asigurat succesul evenimentului. Felicitări tuturor!

Antrepren

Târgul de Antreprenoriat de a găzduit și un spectacol care ne-a făcut mândri de copiii noștri talentați și ne-a oferit bucuria unui cumul de emoții intense de bucurie, amuzament, uimire și admirație.

„Când nous voulons chanter, we dance” by Puppeteers&More a fost un show complet, al lucrului în echipă, al coordonării mișcărilor prin toate simțurile, al imaginației, al umorului și al charismei.

Sincronizarea actorilor în ritm de dans a reușit să ne hipnotizeze, dând naștere unei povești pe care nu ne-am sătura vreodată să o privim. Aplauzele nesfârșite de la final sunt cea mai vie mărturie a magiei petrecute pe scenă.

Felicitări întregii echipe coordonate de prof. Andreea Cotițosu și Alexandra Rădulescu!

Distribuție:

Actori: Mara Ognean, Stefan Bălcescu, Andrei Ponta, Victor Ionescu, Mara Preda, Maria Dafina.

Scenografia: Maria Barba, Ilinca Rusu, Rares Bogdan

Coregrafia: Andreea Cotițosu și Alexandra Rădulescu

Poster Antreprenoriat

Mami, cine sunt eu?

Pe data de 21 aprilie, consilierul nostru educațional Bogdan Mihai Godja ne-a dezvăluit ce înseamnă educația conștientă, cu blândețe, empatie și iubire. Ne-a arătat că a-ți ajuta copilul să se descopere și să se dezvolte armonios înseamnă să fii conștient de tine, să fii prezent, cu emoție și afecțiune. Pe toate acestea le-au înțeles părinții care au participat la atelierul „Mami, cine sunt eu?” organizat de partenerul nostru Totul despre mame și însuflețit de modul unic al lui Bogdan de a-i face părinți să înțeleagă, cu mintea și sufletul, nevoile copiilor.

Bogdanaaaa

 

Luna mai vine cu un caleidoscop de trăiri frumoase, în spiritul valorii Prieteniei și al tematicii speciale a lunii – Legături Invizibile. Rămâneți alături de noi într-o nouă călătorie în care învățăm să învățăm, cu zâmbetul pe buze!

 Citește și:

Retrospectiva lunii martie la Aletheea

Retrospectiva lunii februarie la Aletheea

Retrospectiva lunii ianuarie la Aletheea

Retrospectiva lunii decembrie la Aletheea

Retrospectiva lunii noiembrie la Aletheea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.