PROGRAMUL EDUCAȚIONAL ALETHEEA (DE) 10 2024-2025

Aletheea (de) 10 este un program educațional de (re)formare a calității relației elev-profesor, prin: proiectarea predării-învățării-evaluării din perspectiva copiilor, crearea de activități de învățare motivante pentru copii, de forme de evaluare neconvenţionale, de activităţi nonformale – forme de învăţare hibride. 

Programul Aletheea (de) 10 face parte din strategia școlii de a împărtăși bunele noastre practici educaționale dezvoltate în acești aproape zece ani de funcționare și de a contribui astfel la îmbunătățirea calității educației oferite copiilor din România.

Pentru mai multe informații despre programul educațional Aletheea (de) 10, parteneriate sau colaborări, ne puteți contacta prin e-mail la adresa evenimente@aletheea.ro sau la numărul de telefon 0773331196.

Ateliere

Primul atelier din seria Aletheea (de) 10 din anul școlar 2024-2025 are loc joi, 26 septembrie 2024, de la ora 17:30, online, prin intermediul platformei pe ZOOM.

sau un posibil model de abordare a învăţării în „intervalele de cursuri”¹ care alcătuiesc structura anului şcolar, facilitat de către prof. Mihai Stamatescu, coordonator educațional al ciclului gimnazial.
 
„Intervalele de cursuri¹ sunt perioade de învăţare la şcoală (în trecut, trimestre, semestre) întrerupte de intervale scurte de timp (vacanţă) necesare pentru odihnă şi refacere a tuturor celor implicaţi în funcţionarea sistemului de educaţie: elevi, profesori, părinţi.
 
Organizarea învăţării poate fi gândită de către grupuri de profesori (la nivel de şcoală sau de profesori din aceeaşi arie curriculară sau de către fiecare profesor la o disciplină), dincolo de clasica planificare anuală, dintr-o perspectivă în care programele şcolare sunt abordate din perspective multiple, integrat şi/sau transdisciplinar.

Avantaje:
– Realizarea unor proiecte (în interiorul disciplinei / transdisciplinare) în relaţie cu realitatea înconjurătoare şi cu interesele specifice vârstei copiilor;
– Mesaje coerente, unitare (academic, cultural, emoţional) la nivel de şcoală sau de arie curriculară;
– Abilităţi noncognitive ale copiilor dezvoltate „natural” prin alcătuirea şi funcţionarea unor echipe de proiect;
– Motivaţie şi implicare din partea copiilor;
– Diversitatea formelor de evaluare a copiilor.
 
¹MO 111/7.02.2024 – Ordin privind structura anului şcolar 2024 – 2025 foloseşte formulele „intervale de cursuri” şi „intervale de vacanţă”.
 
Ne vedem online, la atelier, pentru a discuta toate acestea îndelete!”
 
Participarea la atelier este gratuită, pentru a vă înscrie completați acest formular: https://tinyurl.com/mwxmv6h5
 
***
Constant preocupat de remodelarea instituției numită școală, Mihai consideră educaţia ca fiind un proces de învăţare personal. Scopul şcolii ar trebui să fie acela de a furniza instrumente şi resurse în vederea dezvoltării gândirii critice, comunicării, colaborării și creativității. În viziunea lui Mihai, în clasă profesorul predă, dar dacă elevul nu învaţă, înseamnă că educaţia nu s-a produs.
 
 

Înscriere

Prețul biletului de participare este 120 lei și include materialele necesare pentru desfășurarea atelierelor, apă/cafea/ceai și masa de prânz.

Toți profesorii participanți vor primi adeverință pentru dosarul personal.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin e-mail la adresa evenimente@aletheea.ro sau la nr. de telefon 0773.331.196.

Utilizați formularul de mai jos pentru înscrierea la conferință și alegerea atelierelor.