În luna iunie, câțiva dintre elevii noștri de gimnaziu au participat într-un proiect de mediu din cadrul competiției Quarry Life Award 2016, proiect intitlulat Un peisaj, două povești: oameni și păsări (studiul balastierei Slătioara). Proiectul a fost coordonat de către echipa IALE România, din care face parte profesoara noastră de fotografie, Ioana Stoicescu.

Pe 15 iunie, copiii au fost în excursie în comuna Slătioara (jud. Olt) și au avut oportunitatea de a vedea cum se desfășoară activitatea la balastiera Slătioara (aparținând companiei Heidelberg Cement). Mai mult decât atât, au putut observa biodiversitatea specifică Văii Oltului Inferior (care este zonă protejată Natura 2000). Copiii au interacționat cu elevi din trei alte școli din țară (Slătioara, Glina și Brănești) și au avut ocazia să își facă noi prieteni.

Unul dintre rezultatele proiectului constă în colecția de fotografii realizate de către elevi, care au reușit să surprindă în detaliu fumusețea peisajului. Cele mai bune imagini au fost expuse în cele patru școli. În Aletheea, fotografiile au fost expuse la etajul doi, pe palierul dinspre sala de sport.

Iată o selecție de imagini:

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina proiectului: http://www.quarrylifeaward.ro/node/30056

Echipa:

– Ana-Maria Calotă, Ioana Stoicescu, Iulia Călin, Simona Grădinaru- IALE România; Președinte- Ileana Pătru-Stupariu

Profesori voluntari:

– Cristina Alexie, director Școala Gimnazială Slătioara

– Daniela Muntean, coordonator educație non-formală

– George Popescu, profesor științe, Aletheea

– Matei Cucu, fotograf

cu mulțumiri d-lui Liviu Niță, Manager al balastierei Slătioara, Heidelberg Cement

 

Comments are closed.