Profesorii noștri Sidonia Călin şi Ioan Mihai Cochinescu au fost invitaţi cu cărţile lor pentru a doua oară consecutiv la cel mai important eveniment din lume dedicat literaturii pentru copii: Târgul Internaţional de carte pentru copii de la Bologna (Italia), desfășurat în perioada 4-7 aprilie 2016.

La această ediţie au participat peste 1200 de expozanţi din 98 de ţări şi mai bine de 25.000 de editori şi oameni de afaceri din lumea cărţilor pentru copii. De data aceasta, cartea scrisă şi ilustrată de cei doi profesori ai Şcolii Private Aletheea, selectată de juriul Ministerului Culturii din România pentru a reprezenta ţara noastră alături de alte minunate cărţi, a fost „Oul care zboară”. Dacă cel dintâi volum al celor doi autori a fost dedicat copilăriei ilustrului compozitor şi violonist veneţian Antonio Vivaldi („Micul veneţian”), cartea din acest an, „Oul care zboară”, este inspirată de copilăria sculptorului român Constantin Brâncuşi.

Proiectul artistei vizuale Sidonia Călin şi al scriitorului Ioan Mihai Cochinescu, cuprinzând un număr de cinci cărţi reunite în colecţia „Şi ei au fost copii” (editată de Didactica Publishing House, Bucureşti) va continua anul acesta cu volumul trei, dedicat copilăriei compozitorului român George Enescu.

 

Comments are closed.