La opționalul de-a arhitectura am explorat Bucureștiul, am descoperit lucruri neașteptate și, la final, am realizat o machetă la scara 1:200 a orașului nostru cu ajutorul Oanei Popescu („De-a arhitectura”). Pe parcurs am învățat un pic de istorie, geografie, geometrie, cultură și chiar arhitectură.

Oana Popescu a scris chiar și reportaj despre noi, pe care vă invităm cu drag să îl citiți!

„Oana Popescu este arhitect. Este membru de-a arhitectura şi voluntar în programele noastre încă de la început, din anul 2012, când a îndrumat o clasă a IV-a de la Liceul Timotei Cipariu. A continuat, iar între timp s-a ocupat şi de formatul de after-school al cursului de-a arhitectura în oraşul meu. Anul acesta însoţeşte o clasă de la Şcoala Privată Aletheea. Şi ne bucurăm că a scris un reportaj.

ȘCOALA PRIVATĂ ALETHEEA – O ȘCOALĂ CARE INSPIRĂ  

Încep aceste rânduri mulțumind unei echipe minunate, pe care am găsit-o la Școala Privată Aletheea, copii, profi și mai ales doamnei directoare Daniela Stoicescu, ce au adus un suflu nou unei școli aflată la început de drum. Totul se învață aici prin proiecte. Programul „de-a arhitectura” se potrivește mănușă, pentru că și noi aplicăm: „Observă + analizează” și „Construiesc + prezint”.

– Cum a început jocul „de-a arhitectura”  la clasa a-IV-a, aici la Aletheea?

Împreună cu „pisoii” clasei a-IV-a, așa cum le spune profesor Paula Copăcel, sufletul clasei a-IV-a, am început cu o expediție prin care ne-am propus să înțelegem povestea locului vizitat, respectiv zona Muzeul Țăranului Român din Parcul Kisellef.  La întoarcere, copiii au recompus „istoria” acelui loc din fotografiile făcute, desene și noi informații.  Au experimentat pentru o bună înțelegere ideea de specific și memorie a Locului.”

Continuarea acestui articol o puteți citi pe site-ul De-a arhitectura http://de-a-arhitectura.ro/inspiratie-la-scoala/

Comments are closed.