La Aletheea luna februarie este dedicată meseriilor din trecut, de azi şi din viitor. Se estimează că jumătate dintre elevii care intră astăzi în şcoală vor lucra în viitor în meserii care nu s-au inventat încă.  Canadian Scholarship Trust Plan, alături de un grup de specialişti în previziuni legate de piaţa muncii, au gândit o serie de slujbe posibile, pe care, spun ei, le-am putea avea într-un viitor nu prea îndepărtat. În paralel Sparks & Honey din Statele Unite au dezvoltat un program de cercetare şi depistare a noilor tendinţe de pe piaţa muncii. Expert în simplitate, specialist în menţinerea echilibrului microbian, dezorganizator corporatist, sunt câteva dintre meseriile pe care aceşti vizionari le propun pentru următorii 20-30 de ani (puteți citi mai multe ).

Pentru elevii noştri este foarte importantă descoperirea fundamentelor pe care se susţin aceste anticipări. De aceea, ne dorim să-i ajutăm să-și exerseze latura antreprenorială la Târgul de primăvară, unde vor trebui să creeze și să producă obiecte pe care să le vândă.

Tot în februarie explorăm și diversitatea. Meserii care astăzi ni se par desuete, într-un contrast flagrant cu dezvoltarea tehnologică, încă definesc identitatea unor grupuri sociale sau comunităţi etnice. Le admirăm îndemânarea şi produsele, pasiunea şi talentul, răbdarea şi consecvenţa. Aceşti oameni sunt o istorie vie şi mişcătoare și e important pentru copiii noștri să-i cunoască. De aceea în luna februarie vom avea o zi a meșteșugurilor – vom avea invitați un meșter rudar și a un meșter argintar care le vor arăta copiilor arta meșteșugului lor și le vor povesti despre dezvoltarea unor produse, de la stadiul de idee la produs finit (puteți vedea câteva dintre produsele lor )

După cum vedeți, ne așteaptă o lună plină!

AB10127

 

Comments are closed.