Cu pași repezi (poate mai repezi decât ne-am fi dorit…) am intrat în luna decembrie, o lună încărcată de poveste. Și pentru că e vorba de povești, iar poveștile sunt la braț cu imaginația, vă provocăm să vă imaginați o zi……în care nimeni nu observă că existați: nimeni nu vă mai salută, nimeni nu vă mai vorbește, nimeni nu vă mai privește în ochi, nimeni nu vă mai zâmbește…Cum v-ați simți la finalul unei astfel de zile?

Ei bine, specialiștii în psihologie (mai precis în analiză tranzacțională) spun că noi, oamenii, funcționăm optim atunci când ceilalți ne observă și mai ales atunci când contăm pentru ei. Și dacă acest lucru este vital, ne întrebăm de ce așteptăm luna decembrie ca să zâmbim mai mult, ca să ne complimentăm mai des, ca să ne pese mai mult…Și când spunem să ne pese, nu ne gândim la goana după cadouri care ne îndepărtează de semnificația sărbătorilor, ci ne gândim la acea noblețe sufletească ce pune în mișcare toate rotițele universului.

La Aletheea luna decembrie deschide umbrela tematică „Să dăruim” și ne dorim ca întreaga comunitate – elevi, părinți, bunici, profesori etc.- să facă risipă în tot acest timp de Bine și de Frumos. Cu toții avem nevoie să dăm, să primim, să fim recunoscuți și valorizați. Și pentru că este o lună de suflet, ar fi minunat dacă am exersa principiul abundenței. Pentru că nu există o bancă sau o pușculiță în care să strângem vorbe bune nespuse, complimente neadresate, îmbrățisări și mângâieri neoferite și apoi să primim dobândă pe ele. Dacă nu le dăm la timp, nu le mai avem. Pierde toată lumea.

Ca să înțelegeți mai bine despre ce e vorba, să vă povestim ce facem în școală – în loc de Secret Santa avem Îngerul Secret. Cum funcționează: la sfârșitul lunii noiembrie fiecare dintre noi a tras la sorți numele persoanei de care are grijă (în mod secret) toată luna decembrie. Știți cât de plăcut este să te întorci la birou și să găsești un bilețel cu o vorbă bună, sau o portocală atunci când îți e foame, sau o carte aleasă special pentru tine? Cadourile nu trebuie să fie valoroase, dar trebuie să fie alese special pentru persoana căreia îi sunt adresate. Anul trecut am făcut asta pentru profesori și personalul școlii, dar anul acesta au vrut să participe și copiii. Se pare că puterea exemplului funcționează!

Vă dorim să aveți parte de Sărbători linișite!

3c00aaf7c59e973d5c8dee7db9391385

Sursa foto: Pinterest

 

 

Comments are closed.