mobile-logo


Înscriere Facebook-f Instagram Youtube

Institutul Le Rosey este cea mai scumpă școală din lume și a doua cea mai veche instituție de învățământ gimnazial la nivel mondial. Supranumit și Școala Regilor, acest institut cu o taxă de școlarizare exorbitantă se află în Elveția și pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor sociale ale elevilor săi, prin diverse activități adaptate sezonului și intereselor copiilor.

Încă din anul 1880 și până în prezent, Institutul Le Rosey și castelul situat pe același teritoriu sunt deținute de aceeași familie nobiliară. Programul zilnic, campusul școlar și experiențele trăite de copii aici sunt, fără discuție, de 5 stele.

Iată cum arată viața de elev la cea mai scumpă școală din lume!

Programul începe la ora 7.00, cu micul-dejun și igienizarea claselor.

1

Orele se desfășoară în intervalul 8.00 – 15.30.  La prânz, elevii iau pauza de masă și sunt rasfățați în fiecare zi cu un desert pe bază de ciocolată.

 2

De la ora 16.00 la 19.00, toți copiii fac sport, se joacă sau se bucură de diverse activități creative.

sport

 

La ora 19.30, elevii iau cina, apoi își fac temele între orele 20.00 și 21.00. Pot lucra pe grupe sau individual, în bibliotecă sau în alte spații special amenajate.

4

Activitățile lor extracurriculare sunt diverse și frecvente, de la plimbări în natură sau canotaj, până la cățărări.

5

La Institutul Le Rosey se pot înscrie elevi din orice parte a lumii, câtă vreme părinții lor pot suporta o taxă de școlarizare de 100.000 de euro pe an. În ciuda costurilor ridicate, locurile disponibile sunt întotdeauna dificil de găsit.

Citește și:

Replicile magice prin care părinții de adolescenți rămân apropiați de copii

Ce se întâmplă în creierul unui adolescent

Idei de activități pentru copii care dezvoltă inteligențele multiple

 

 

Comments are closed.