Helmuth Duckadam a fost în vizită la școala noastră, iar copiii au profitat și au dorit să-l întrebe diferite lucruri. Citiți mai jos un mini-interviu marca Aletheea!

Aletheea:  Cum era viața dvs în perioada în care erați copil (10-12 ani) ?

Helmuth Duckadam: Am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă proveneam dintr-o familie modestă. Cel mai mult îmi plăcea să am grijă de animalele din gospodărie și să joc fotbal.

A: Ne puteți povesti o întâmplare amuzantă din viața de școlar?

HD: Neavând o voce prea grozavă, nu am putut face parte din corul școlii, așa că profesorul m-a pus să dirijez. Vă dați seama, dacă ar fi cântat după cum am dirijat eu?

A: Aveți vreo amintire cu un profesor preferat?

HD: Îmi plăcea foarte mult de profesoara de Limba română, doamna Danicico, deoarece eram fascinat de poveștile ei de călătorie.

A: I-ați recomanda astăzi unui copil să se orienteze către o carieră de fotbalist?

HD: Aș recomanda cu toată convingerea copiilor să urmeze o carieră de fotbalist deoarece sportul, în general, te disciplinează și te face să îți respecți adversarii.

A: Ce ați simțit în momentele în care se executau loviturile de la 11 metri din finala de la Sevilla? Cum ați reușit să vă controlați emoțiile în acele momente?

HD: În acele momente L-am simțit pe Dumnezeu cel mai aproape de mine. M-a ajutat faptul că eram foarte bine pregătit, atât fizic cât și psihic.

A: V-ați gândit să deveniți antrenor? Dacă da, de ce nu ați facut-o?

HD: Nu, nu m-a pasionat niciodată meseria de antrenor.

A: Ne puteți da un pronostic pentru evoluția echipei României la Campionatul European din Franța?

HD: Din păcate sunt mai mult pesimist decât optimist, așa că mă voi abține în a da un pronostic.

Helmut Duckadam

Comments are closed.