Se spune că meseria de profesor este o vocație ce necesită rezerve infinite de răbdare pentru a ține sub control o clasă de copii năzdrăvani. Chiar și așa, unii dascăli par să aibă mai mari dificultăți în a gestiona relația cu părinții, decât în a stăpâni un colectiv de elevi nărăvași.

Câțiva profesori au împărtășit pe platforma online Reddit cele mai bizare plângeri pe care le-au primit din partea părinților. Unele dintre ele sunt de-a dreptul uluitoare, de la a acuza profesorul de franceză că vorbește prea mult această limbă la orele sale, până la acuzarea profesorilor școlii că permit trecătorilor să folosească expresii vulgare în apropierea copiilor.

Iată câteva dintre cele mai interesante povești despre plângerile bizare ale părinților privind activitatea școlară a copiilor:

  • “Școala la care predau funcționează pe baza unui plan comportamental bine stabilit. În principiu, copiii care nu afișează conduite greșite, primesc o acadea în fiecare zi de vineri. Un anumit elev nu a primit această recompensă într-o anumită săptămână, din cauza faptului că a fost violent fizic și verbal cu un alt coleg. Părinții acestuia au venit la școală furioși, solicitând răspicat ca băiatul lor să-și primească acadeaua, altfel “vor fi consecințe grele.”
  • “Un părinte a solicitat o întrevedere privată pentru a se interesa care este locul de proveniență a angajaților de la curățenie, deoarece se teme ca fiicei sale să nu i se fure obiectele personale. I-am explicat că nu avem angajați proprii, lucrăm cu o agenție, însă nu a fost satisfăcut de răspuns și a vrut să vadă documentele cu domiciliul persoanelor care se ocupă de menaj în școală. A trebuit să-l poftesc afară din birou cu ajutorul pazei”.
  • “Un părinte din clasa mea a uitat să îi dea copilului său pachetul de mâncare pentru prânz, astfel că a sunat la secretariatul școlii, a solicitat să discute o chestiune urgentă cu mine și mi-a spus că vrea să mă deplasez peste stradă și să-i cumpăr fiului său un sandwich de la un fast-food, explicându-mi și ce trebuie să conțină acesta. Când i-am spus că nu se poate, a făcut o adevărată criză de nervi la telefon. O altă întâmplare marcantă a fost când tatăl unei eleve a încercat să-mi aplice o corecție fizică pentru că i-am dat fiicei sale o notă mică la limba engleză.
  • „I-am notat tema unui elev cu 7, motiv pentru care mama acestuia m-a sunat să mă întrebe ce problemă am cu copilul ei. Deși a fost și doamna de acord că majoritatea răspunsurilor sunt greșite, mi-a spus că puteam s-o las mai moale cu severitatea și să trec cu vederea micile erori.”
  • „Un părinte de la școala la care predau de peste 15 ani a sunat furios să ne acuze (pe mine și pe colegi) că a plouat în excursia pe care am organizat-o cu clasa fiicei sale. Ne-a amenințat că nu-și va mai lăsa vreodată copilul să participe la astfel de activități, decât dacă îi putem garanta că vremea va fi însorită și caldă.”
  • „Un părinte s-a plans direcțiunii că vorbesc prea multă franceză la ore, ceea ce este aproape imposibil de suportat de către fiul său. Această îngrijorare poate că ar fi fost legitimă, dacă nu predam limba franceză la o clasă de elevi avansați.”
  • „Am avut într-un an un părinte la clasă care voia în permanență să fie programat la întâlniri individuale cu profesorii. Într-o zi, a intrat pe furiș în școală (s-au schimbat încuietorile după acest incident), a răscolit printre dosarele confidențiale ale școlii, doar pentru a se asigura că cererile sale de programare a întâlnirilor au fost consemnate undeva. A fost chiar și o seară când a venit la mine acasă, în timp ce luam cina împreună cu familia, pentru a mă întreba dacă nu cumva am uitat de următoarea noastră întâlnire.”
  • „Tatăl unei fete din clasa la care am fost profesor diriginte a venit furios la școală, după ce fiica acestuia i-a mărturisit că se simte atrasă de persoanele de același sex. De vină, în opinia dumnealui, ar fi fost profesoara de engleză, deoarece obișnuia să poarte lenjerie intimă colorată sub cămășile sale albe și semi-transparente.”
  • „Copilul unui părinte de la ciclul primar al școlii noastre a observat că cel mic a învățat o serie de cuvinte vulgare “de la școală”. Directorul educational l-a întrebat dacă suspectează că un profesor sau un coleg de școală ar fi sursa influenței negative. Părintele a recunoscut că sursa nu este nicio persoană din școală, ci trecătorii din jurul unității de învățământ, care nu țin cont de faptul că se află copii în apropiere. Apoi a solicitat conducerii școlii să ia măsuri imediate pentru remedierea situației.”

 Citește și:

11 reguli ridicole din școlile lumii

7 lucruri pe care le fac părinții inteligenți

5 moduri de a-i învăța pe copii să aibă răbdare și să aștepte

 

Comments are closed.