mobile-logo


Înscriere Facebook-f Instagram Youtube

Dacă natura a început deja să-și schimbe chipul și să renască, ne pregătim și noi să ne reinventăm în același ritm firesc al vieții. În luna martie, ne vom desfășura activitatea în jurul temei Inventează/Reinventează, gândită ca o invitație adresată copiilor cu un mesaj clar: nu vă temeți să inovați, să încercați altceva, să îmbrățișați noul, dar mai ales să vă reinventați pe voi înșivă.

Înainte de orice succes, se află călătoria parcursă către el. Acest drum anevoios, incitant și necesar presupune curaj, consecvență, cunoștințe, muncă, inteligență emoțională și, poate mai presus de toate, o foarte bună cunoaștere a sinelui.

În martie, vom încerca să ne redescoperim pe noi înșine, nu pentru a fi perfecți sau atoateștiitori, ci pentru a ne arăta puterea ținută ascunsă. Și ne vom concentra pe valoarea de la baza tuturor lucrurilor – Binele.

„Reinventează-te! Şi nu mai urmări perfecţiunea…

Reinventează-te! Şi nu ca să fii sigur că vei fi iubit…

Reinventează-te! Şi nu ca să fii acoperit cu laude…

Reinventează-te! Şi nu te departa de oameni ca să rămâi unic…

Reinventează-te! Şi nu încerca să devii atoateştiutor…

Reinventează-te! Şi nu uita că a-ţi fi frică este omenesc…

Reinventează-te! Şi nu îţi face din fericire un scop…

Reinventează-te! Şi nu uita cuvântul împreună…

Reinventează-te! Şi arată-ţi puterea pe care o ţii ascunsă…” (Adriana Nanea)

Calendarul activităților în martie

Ne reinventăm în luna martie ca oameni capabili să transmită un mesaj, fie prin confecționarea de obiecte care ne solicită simțul estetic (bijuterii, felicitări de primăvară sau ceramică pictată), fie prin invenții și experimente științifice cu care, de ce nu, am putea să schimbăm lumea în mai BINE.

Echipa “Moara de hârtie” va aduce la Aletheea o serie de ateliere care ne vor da ocazia să tot meșterim minuni de primăvară: confecționare de mărțișoare poetice și felicitări primăvăratice, precum și pictură pe ceramică.

Copiii vor participa la Atelierul Five o’clock tea a la madeleine de Proust, organizat de Librăria Cărturești Verona. Așteptăm cu nerăbdare și vizita la Orășelul Cunoașterii, pentru a participa la atelierul Roboțelul echilibrist, gata să dezvăluie copiilor ce înseamnă invențiile și ce impact au ele asupra lumii.

flori

 

Ilustrație realizată de prof. Cristina Rizea

Atelierele de primăvară vor poposi la Aletheea până la finalul lunii, pentru a ne înfrumuseța viața cu conceperea de bijuterii din materiale neconvenționale (lemn, material textil și flori naturale).

Copiii de la ciclul gimnazial abordează științific tematica lunii martie și își propun un adevărat maraton de experimente prin care să îți testeze abilitățile de inventatori. În perioada 27-31 martie organizăm evenimentul Science Week, alcătuit dintr-o serie de activități la orele de Științe (Science quiz, Fear factor, vizionarea unui documentar 3D) și încheiat cu Science Fair, un târg al experimentelor științifice gândite și concepute de elevi.

Zilele cu moț

Zilele cu moț, din fiecare joi, ne vor ajuta să ne lăsăm pătrunși de spiritul și farmecul primăverii. Vom purta mărțișoare din materiale surprinzătoare, în forme neobișnuite. Proclamăm data de 16 martie ca fiind Ziua Florilor, iar finalul lunii ne va surprinde la picnic, unde ne vom bucura de aerul proaspăt de afară, activități și jocuri interesante.

Așa cum v-am obișnuit deja, vă vom povesti fiecare experiență de care ne bucurăm în comunitatea Aletheea, cu același drag și dorință de vă oferi un strop de inspirație și energie pozitivă.

O primăvară frumoasă!

picnic

Ilustrație realizată de prof. Cristina Rizea

Citește și:

Retrospectiva lunii februarie la Aletheea

Retrospectiva lunii ianuarie la Aletheea

Retrospectiva lunii decembrie la Aletheea

Retrospectiva lunii noiembrie la Aletheea

Comments are closed.