Elevii noștri absolvenți ai ciclului gimnazial, prima generație de clasa a 8-a a școlii, au demonstrat, în urma susținerii examenului de evaluare națională, că își pot atinge orice obiectiv academic. Însă nu doar rezultatele lor foarte bune la această testare extrem de importantă ne spun că vor fi liceeni de succes, ci întreaga suită de aptitudini deprinse alături de noi.

Școala te pregătește pentru profesie, însă mai ales pentru viață. La fel de important ca stăpânirea cunoștințelor elementare din programa școlară este ca elevii să fie inteligenți emoțional, să se autocunoască și autoevalueze corect, să-și descopere propriul tip de inteligență și să-l cultive, să gândească critic și să aibă o curiozitate insațiabilă față de tot ce-i înconjoară.

De ce credem noi că elevii Aletheea vor fi liceeni de succes? Iată motivele mai jos!

1. Își cunosc foarte bine atuurile

Deoarece fiecare copil este unic, Şcoala Aletheea ia în considerare inteligențele multiple ale copiilor, respectând ritmul şi capacitatea de dezvoltare, modul de gândire şi de acţiune, motivaţiile, interesele şi individualitatea fiecărui elev în parte.

Modalitatea de predare, evaluarea elevilor, proiectele concepute în jurul unor ținte educaționale atent alese și libertarea de exprimare îi ajută pe copii să-și descopere atuurile și să le dezvolte. La finalul ciclului gimnazial, fiecare își cunoaște foarte bine domeniul de interes și aptitudinile, un lucru extrem de important în alegerea liceului. Pe parcursul anilor de liceu, fiind la locul potrivit, elevii pot să-și ducă mai departe perfecționarea în direcția corectă, având deja o bază solidă formată anterior în școală.

IMG_7619

2. Știu deja să învețe aplicat

Anii de liceu vin cu provocări mai mari în privința promovării disciplinelor studiate. Nu mai este suficient să redai pur și simplu concepte teoretice, ci trebuie să știi să le aplici, să faci conexiuni logice, să lucrezi mai mult pe bază de proiect, să fii un bun coechipier și să treci prin filtrul gândirii noțiunile predate.

Un mare avantaj al elevilor noștri este acela că ei sunt deja obișnuiți cu modul de învățare aplicat. La Aletheea, orele sunt interactive și se adresează experienței elevilor, favorizând implicarea lor intelectuală și emoțională.

3. Gândesc critic și creativ

La Aletheea, să nu fii de acord cu ce ți se spune și să aduci argumente care să-ți susțină cauza este un motiv întemeiat de a primi o notă foarte bună. Profesorii adoptă un model educațional baza pe dezvoltarea gândirii creative și critice, precum și a inovației. Copiii sunt încurajați să pună întrebări, să se documenteze, să-și folosească plenar gândirea laterală și să ne contrazică.

Acest tip de atitudine este apreciată în liceele de prestigiu, ba chiar devine un criteriu de notare în anii de liceu. Independența intelectuală, deprinsă de la vârste cât mai fragede, va fi nu doar cheia succesului la liceu, ci și mai departe în profesie și în viață.

4. Sunt dezinvolți și sociabili

O provocare majoră a tranziției gimnaziu-liceu este integrarea și adaptarea unui nou grup de colegi și profesori. Acest lucru este deseori un obstacol major pentru copiii ale căror aptitudini sociale nu sunt dezvoltate, ba chiar inhibate de un mediu educațional rigid și restrictiv.

Elevii comunității Aletheea nu vor întâmpina această dificultate, fiind dezinvolți și sociabili, obișnuiți cu un mediu prietenos, pozitiv și motivant. De mare ajutor sunt proiectele de echipă care vizează, printre altele, consolidarea legăturii dintre copii, proiectele artistice numeroase din timpul anului școlar (scene de teatru, ieșiri în medii diverse, excursii științifice, experimente amuzante, petreceri, jocuri de rol etc.), programele consilierilor școlari (elevii mai mari sunt mentori pentru colegii lor mai mici), relația caldă și apropiată cu profesorii și sprijinul necondiționat oferit de întreaga comunitate.

IMG_7429

5. Sunt obișnuiți cu provocările

Experiențele de învățare diverse îi ajută pe copiii din comunitatea Aletheea nu doar să se simtă confortabil în contexte noi și provocatoare, ci și să le aprecieze. Fie că vorbim despre proiecte și teme neconvenționale sau activități extracurriculare ieșite din comun, elevii noștri au în arsenalul propriu acele aptitudini necesare îndeplinirii lor fără dificultăți.

Group

Citește și:

Exerciții de mindfulness pentru copii și efectele lor fantastice

Trucuri precise de creștere a IQ-ului

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copiilor

Cum să le citiți copiilor ca să devină adulți de succes

Cum să învățăm copiii să iubească știința

 

 

Comments are closed.