Prin modul în care percepem lumea, tindem să observăm și să ne gândim doar la lucrurile care ne influențează în mod direct viața. Însă mediul înconjurător este vast și surprinzător, compus din milioane de adevăruri și fapte care ne scapă din vedere.

Creierul are nevoie, din când în când, de factori de noutate cu efect reconfortant asupra conexiunilor cerebrale. Vă invităm să vă relaxați mintea, să vă amuzați și să vă mirați de o serie de adevăruri la care, cel mai probabil, nu v-ați gândit până acum. Aduceți și copiii aproape!

 1. Oamenii sunt compuși din atomi. Un fizician care îi studiază este doar o masă de atomi care se cercetează pe sine însăși.
 2. Lunile care încep cu data de 1 în zilele de duminică sunt cele cu “Vineri, 13”.
 3. Noi mâncăm pizza, de fapt, din interior spre exterior.
 4. Spațiul nu este gol și lipsit de viață, el conține de fapt …. absolut totul.
 5. Surfingul este o materie inclusă în curriculumul școlilor din Hawaii.
 6. Dacă ochiul uman ar fi o cameră foto, rezoluția sa ar fi de circa 576 megapixeli.
 7. Până la 6-7 luni, bebelușii pot să respire și să înghită în același timp. După această vârstă, capacitatea se pierde definitiv.
 8. Pe planeta Neptun, vara durează 40 de ani, însă temperatura este de circa -210 grade Celsius.
 9. O serie de semnale misterioase interceptate de un telescop din Australia și care au ținut în suspans astronomii timp de 17 ani erau de fapt emise de …. cuptorul de microunde din bucătărie.
 10. Cine trăiește până la 70 de ani, a supraviețuit de-a lungul a 10 ani compuși doar din zile de luni.
 11. Pământul este mai fin decât o minge de bowling.
 12. Gaura din stratul de ozon a început să se micșoreze.
 13. Japonia a inventat un nou sport extrem, numit parașutismul banzai. O persoană pilotează un avion până când ajunge la înalțimea de 2700 de metri, aruncă în aer parașuta și sare dupa două secunde. Scopul este să prindă parașuta în cădere liberă.
 14. Dintre toate viețuitoarele Pământului, oamenii sunt singurele ființe vii care dau bani pentru a supraviețui.
 15. Efectul de “piele de găină” din timpul ascultării uni piese muzicale reușite este declanșat de secreția abundentă de dopamină.
 16. Elevii din Suedia primesc o alocație de 187 de dolari pentru că merg la școală.
 17. Cele trei dungi colorate ale celebrei paste de dinți au un scop bine definit. Cea albă îndepărtează placa bacteriană, cea albastră are efect antibactetian, iar dunga roșie protejează gingiile.

Citește și:

Cum să crești un copil bun: 6 ponturi ale psihologilor de la Harvard

 

 

Comments are closed.