În era digitală, site-urile utile pentru părinți și copii aduc reale beneficii în procesul de creștere, dezvoltare și educare. Spațiul virtual este un mediu din care copiii pot prelua deprinderi importante în formarea lor, câtă vreme accesul la informație este unul controlat. 

Astfel, internetul oferă multe oportunități de dezvoltare pentru copii, pe care părinții le pot fructifica. V-am pregătit o listă cu câteva resurse digitale gratuite care vă pot fi de folos:

1. UpToTen

UpToTen  este un site recomandat copiilor sub 10 ani, pentru a aprofunda prin joc noțiunile școlare și limbile engleză și franceză. Platforma online, adresată preșcolarilor și elevilor din clasele primare, este gândită ca o modalitate distractivă de învățare, punând la dispoziție jocuri, cântece, desene animate, planșe de colorat – toate cu rol educativ.

2. Duo Lingo

Duo Lingo  este un site care oferă cursuri gratuite de limbi străine, concepute astfel încât să fie accesibile pentru orice vârstă. Lecțiile sunt distractive, iar motivația de a învăța este construită pe baza acumulării de puncte pentru răspunsuri corecte, încurajări și contorizarea zilelor petrecute învătând.

duolingo

3. Scratch

Scratch îi ajută pe copii să creeze prin limbaj de programare propriile povești interactive, jocuri și animații, pe care le pot distribui apoi celorlalți membri ai comunității online. Cei mici învață bazele programării și își dezvoltă gândirea creativă.

4. Powtoon

Powtoon este numele unui serviciu online unde se pot crea prezentări animate. Utilă celor mici și celor mari deopotrivă, platforma poate fi folosită și cu un cont gratuit.

5. Prezi

Prezi este un software care permite crearea de prezentări și povești vizuale. Puteți importa orice fel de tip de fișier sau aveți posibilitatea să selectați template-uri deja create, disponibile pe site.

5. MathPDR

MathPDR, o colecție online de lecții de matematică (în limba română), poate fi un ajutor de nădejde în aprofundarea cunoștințelor predate la orele de curs. Puteți accesa lecții video pentru clasele 1-4, 5-8, 9-12, pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat sau olimpiade și concursuri. Găsiți aici și culegeri online de matematică.

math

6. Voki

Voki  este o sursă de informații pentru proiecte școlare. Veți descoperi o gamă vastă de prezentări pe diferite subiecte interesante, din care vă puteți inspira în voie.

7. Glogster

În câțiva pași simpli, puteți crea propriile planșe multimedia! Totul cu ajutorul lui Glogster, o platformă educativă online unde elevii și profesorii își pot crea propriile planșe de învățare. Site-ul oferă trei tipuri de conturi care pot fi create de utilizatori: pentru elevi, pentru profesori sau pentru uz individual.

8. Wix

Wix  este o aplicație cu ajutorul căreia se pot crea pagini web chiar și de cei care nu au pregătire de specialitate în programare și web design. Cu o interfață prietenoasă și pași bine explicați, crearea unui site devine accesibilă oricui.

9. Memrise

Memrise este un site de învățare fără efort, prin prisma a trei piloni: știința, distracția și comunitatea. Bazându-se pe metode științifice de facilitare a reținerii de informație, Memrise arată că se poate învăța orice online, de la limbi străine exotice, până la biologie sau arta culinară.

memrise

10. BrainPOP

BrainPOP, prin animațiile sale captivante, aduce la viață concepte de învățare fascinante. Copiii învață despre evenimente istorice, știință și chiar economie, cu ajutorul unui roboțel simpatic și al prietenilor săi.

brain-pop

Comments are closed.